KÜTAHYA / MERKEZ - Kütahya Borsa İstanbul Anadolu Lisesi

Şbt

Okula bisikletle gelen öğrencilerimizin bisikletlerini  güvenli park etmeleri için okulumuz personeli Basri BOY ve Beytullah Bey tarafında  bisiklet park yeri yapıldı. Emekleri için başta Okul Müdürümüz Fazlı KARABULUT'a ve personelimize teşekkür ederiz.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem sonu etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencileriyle okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz rehberliğinde Kütahya Yedigöller 100. yıl Kültür Parkı'na gezi düzenledik. Geziye ulaşım konusunda desteklerini esgirmeyen Kütahya Belediyemize teşekkür ediyoruz.

Şbt

1. Dönem Sonu Etkinlikleri kapsamında Müzik Öğretmenimiz Şenol ÖZÇITAK yönetiminde öğrencilerimiz keyifli müzik dinletisi sunmuşlardır. Bu güzel etkinlik için değerli öğretmenimize ve ona eşlik eden öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz öğretmenleri Emine KURT ve Fatma ACAR tarafından 9. sınıf öğrencilerimize Sinema Etkinliği düzenlendi. üç ayların başlaması sebebiyle öğrencilerimizle İslamiyet'in yayılışını anlatan 'Çağrı' filmi izletildi. Sinema etkinliğinde öğrencilerimize patlamış mısır ikram ettik. Öğrencilerimizin keyifli dakikalar geçirmesini sağlayan bu etkninlik için öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Enerji kültürünün oluşturulabilmesi ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla, 1981 yılından itibaren her yıl Ocak ayının ikinci haftası, “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak tüm dünyada kutlanmaktadır. Ülkemizde de, 2007 yılında Enerji Verimliliği Kanunu’nun kabul edilmesinden bu yana, enerji verimliliği kültürünün oluşturulabilmesi ve bu konudaki bilincin artırılabilmesi için ülke genelinde geniş çaplı etkinlikler düzenlenmektedir.

Öğrencilerimizde de enerji kaynaklarının korunması ve tüketimde tasarruf yapılması bilincinin oluşabilmesi için tüm sınıflarda öğretmenler rehberliğinde  T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı resmi web sayfasında yayınlanan eğitim videoları izletilmiştir.

Şbt

Okul Sporları Karate Müsabakalarında okulumuz 10. sınıf öğrencileri Büşra Nur YÜKSEL Kumite dalında İl Birincisi, Selime ÖZKUR Kata ve Kumite dalında İl Üçüncüsü olmuştur. Öğprencilerimizi ve emeği geçen antrenörlerine teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz 9. sınıf öğrencisi Yağmur Ada KILINÇ Verem Haftası münasebetiyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında il birincisi olmuştur. Bu vesileyle öğrencimizi  tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ock

Mehmet Akif ERSOY'un 87. ölüm yıldönümü olması nedeniyle okulumuzda anma programı gerçekleştirdik. Programın hazırlanmasında emeği geçen , öğretmen ve  öğrencilerimize teşekkür ederiz. İstiklal şairimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Ock

Prof. Dr. Nilüfer DALKILIÇ ile "Risk Topluluğu Yönetimi Ekibi" tarafından okulumuzda "Sigorta ve Risk Bilinci" konulu söyleşi etkinliği gerçekleştirdiler.  Risk topluluğunun etkinliklerini, Sigortacılık ve ve Risk bölümümünün tanıtıldığı söyleşide Risk topluluğu öğrencileri üniversiteki deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştılar. Prof. Dr. Nilüfer DALKILIÇ hocamıza, Risk Topluluğu ekibi üyerine bu keyifli söyleşi için teşekkür ediyoruz.

Ara

Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüldüğü " En İyi Narkotik Polisi Anne " projesi kapsamında, okulumuz velileri ve öğretmenlerine eğitim verildi.

Ara

Avrupa'da tarih eğitiminin gelişimine katkı sağlamak, tarih öğretiminde yenilikçi uygulamaları ve araştırmaları ortaya çıkarmak üzere Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu tarafından "Ulusötesi Tarih Eğitimi ve İşbirliği Laboratuvarı" proje yarışmasında öğrencilerimizin hazırladığı " Tarih Öğretiminde Yeni teknolojiler ve Dijitalleşme Nasıl Kullanılabilir? temalı Kısa Film İl Birincisi seçilmiştir. Birinci seçilen eserimiz ilimizi temsil etmek üzere Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Tarih Öğretmenimiz Zeynep ÖZTÜRK , İngilizce Öğretmenimiz Sevinç KABAK ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, Türkiye finalinde başarılar diliyoruz.

Ara

Değerler eğitimi kapsamında Altın Çocuk Derneği ile işbirliği içerisinde okulumuz 10.sınıf öğrencileri ve Dumlupınar Üniversitesinden misafir öğrenciler ile  hazırladıkları bileklikler Tanzaya'daki yetim ve öksüz çocuklara ulaştı. Hediyelerin ulaşmasında emeği geçen Mehmet Ali KOYUNCU hocamıza, Altın Çocuk Derneği'ne teşekkür ediyoruz.

Ara

"Okulum Temiz" kapsamında okulumuz öğretmen, memur ve temizlik  personeline Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alşan Şefi Yeliz KOLAY tarafından Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Kontrol Önleme Eğitimi verildii.  Yeliz KOLAY hocamıza emekleri için  teşekkür ediyoruz.

Ara

Kütahya İl Müftülüğünce okulumuz öğrencilere yönelik ''İman ve İstikamet'' konulu değerler eğitimi semineri verildi. Kütahya Müftülüğünden gelen Vaize Hanım Fatma Zehra IŞIK'a vermiş olduğu seminer için teşekkür ediyoruz.

Ara

12.sınıf öğrencilerimizin YKS motivasyonunu artırmak için öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle beraber Çamlıca'da Kahvaltı ve Doğa Yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdik. Keyifli ve neşeli anların yaşandığı gezimizde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz eşsiz doğa manzarasında yürüyüş yaptılar. Bu etkinliği gerçekleşmesinde emeği olan başta Coğrafya öğretmenimiz Canberk GÜNGÖR'e ve Kütahya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri birimine teşekkür ediyoruz.